Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън едва ли ще промени съществено

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън едва ли ще промени съществено
Коментари Харесай

САЩ все още не възнамеряват да предоставят на Украйна ракети ATACMS

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън едва ли ще промени значително метода си за подкрепяне на Украйна в битката с Русия, в това число във връзка с ракетите с огромен обхват ATACMS. Това оповестяват източници на CNN.

Според тях до момента Съединени американски щати са отхвърлили някои украински претенции за оръжие.

Американски чиновници като цяло гледат на неотдавнашната инерция на Украйна като на доказателство, че оръжията и разузнаването, предоставени от Запада на Украйна през последните месеци, са ефикасни. Някои предизвестяват, че е прекомерно рано да се назова бързият прогрес на Украйна през последните дни повратна точка във войната, предупреждавайки, че във военно отношение Русия надалеч не е изчерпана.

Си Ен Ен написа, че чиновници не имат вяра, че бойният пейзаж се е трансформирал задоволително, с цел да оправдае фрапантна смяна в тактиката в кратковременен проект, макар неотдавнашните украински запитвания до законодателите и Пентагона по отношение на ракетни системи и танкове с огромен обхват.

Но най-малко към този момент Съединени американски щати към момента не са склонни да дават на украинските сили тактическите ракетни системи с огромен обхват на армията, известни също като ATACMS, които те изискват от месеци, споделиха публични лица пред CNN.

На 12 септември Украйна предостави на Съединени американски щати лист с оръжия, нужни за продължение на офанзивата през 2023 г. Списъкът включва десетки оръжия, в това число тактическата ракетна система ATACMS, която има обхват от 300 км.

На 14 септември водачът на Републиканската партия на Съединени американски щати Мич Макконъл призова Украйна да даде ATACMS, огромни дронове и танкове.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР